خواص پنیرک

خواص پنیرک , خواص پنیرک برای عفونت ن , خواص پنیرک در طب سنتی , خواص پنیرک صحرایی

گیاه پنیرک به روش های گوناگونی از قبیل: ژل، دمنوش و روغن مورد استفاده قرار می گیرد. گیاه پنیرک در درمان مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آفتاب سوختگی، مشکلات رحم و…. مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص پنیرک صحرایی برای پوست و عفونت رحم ن و کیست تخمدان در طب سنتی در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

گیاه شناسی پنیرک

گیاه پنیرک با نام علمی گیاهی گل‌دار از جنس مالوا (Malva) است. پَنیرَک از گیاهان خزنده و پایا با بلندای ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر(در برخی شهرهای ایران مثل دزفول ۵۰سانتی متر) و ساقه‌های ستبر، شاخه‌شاخه و کرک‌دار و منشعب و رنگ گل‌ها آبی و صورتی و میوه مسطح است. این سرده در ایران ۱۰ گونه گیاه علفی یک‌ساله یا چندساله دارد. این گیاه در درمان سرماخوردگی مؤثر است و در اغلب نقاط ایران به ویژه در دشت‌های شهرستان اقلید و شهرستان شوشتر می‌روید.

خواص پنیرک

پنیرک به صورت دم کرده، ادرار آور و زیاد کننده شیر مادران است. مخلوط گل پنیرک و گل ختمی برای درمان سرماخوردگی ، تسکین سرفه و رفع گرفتگی صدا مفید است. دم کرده گیاه پنیرک برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده تنبلی هستند، بسیار مفید است. از خواص پنیرک رفع سردردهای یکطرفه شدید (میگرن)، دل پیچه، ورم لوزه‌ها و درد گلو است.

خواص پنیرک برای عفونت ن

دمنوش ریشه و گل پنیرک در رفع انواع بیماری به شما کمک می‌کند. ریشه و گل پنیرک در کاهش مشکلات کلیه و تحریکات رحمی ن نیز موثر هستند. خاصیت دیگری که پنیرک را به یک درمان طبیعی عالی تبدیل می‌کند توانایی آن در درمان ترشحات واژن است. برای این کار می‌توانید گل و ریشه پنیرک را آسیاب کرده و با اضافه کردن عسل، چای درست کنید. پنیرک با خواصی که دارد، بدون شک برای افزایش و بهبود سلامت ن موثر است.

نام های گیاه پنیرک

در متون قدیمی فارسی به پنیرک، تریندینگ، خورپرست، آفتاب‌پرست و آفتاب‌گردک هم می‌گفتند. در عربی به آن خُبازی و خُبازا و در هندی خباجی می‌گویند. در طب سنتی نام ملوخیا و ملوکیه هم به‌کار رفته که از یونانی μαλάχη (ملاخه) گرفته شده‌است. در متون قدیمی، خلمیط، بقلهالیهودیه، و خبازی بستانی هم نوشته‌اند. پنیرک را در شیراز ختمی (خطمی) و نان کلاغ و خرو و در گیلان پین‌دیره می‌گویند. در مناطق جنوبی‌تر ایران بویژه در اندیمشک و شوشتر به آن تولَه می‌گویند. در منطقه آذربایجان با نام حمام کومزی” شناخته میشود.

گیاه پنیرک و کاهش درد

یکی از رایج‌ترین کاربرد‌های گیاه پنیرک برای کاهش درد به‌خصوص در درمان‌های موضعی است. اگر زخم یا جراحتی در پوست خود دارید می‌توانید برگ پنیرک را به‌صورت ضماد روی محل موردنظر قرار دهید. مواد شیمیایی موجود در برگ گیاه پنیرک، ‌که دارای ویتامین‌های بسیار زیادی است، نه‌تنها سبب بهبودی سریع‌تر می‌شود، بلکه مواد ضددرد خاصی را ترشح می‌کند که به کاهش درد و ناراحتی کمک خواهد کرد.

خواص پنیرک در طب سنتی

در درمان التهاب‌های تنفسی و جوش‌های پوستی کاربرد دارد، دارای ویتامین A و B و C است و در درمان بیماری‌های کلیه و مثانه بسیار مؤثر است، ضدسرفه و مرهم سینه است. برگ و ریشه پنیرک اگر به شکل ضماد درآید و روی دمل یا کورک قرار گیرد باعث می‌شود تا بسیار سریع سر باز کنند. جوشاندهٔ آن برای عفونت‌های مثانه، اسهال خونی و سرفه‌های شدید مؤثر و مفید است، دم کردهٔ آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده‌های تنبلی هستند، توصیه می‌شود.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها